Varna24.bg. Зам.-кметът Христо Иванов обясни, че ремонтите във Варна ще продължат

...
Varna24.bg. Зам.-кметът Христо Иванов обясни, че ремонтите във Варна ще продължат
Коментари Харесай

Община Варна и институциите заявиха готовност за зимата, първият сняг ще ги тества

Varna24.bg . 

Зам.-кметът Христо Иванов изясни, че ремонтите във Варна ще продължат и през зимата и в случай че метеорологичната конюнктура разрешава те ще приключат през пролетта, когато ще се постави асфалт. 

Метеоролозите във Варна обявиха, че не можело да се разчита на толкоз мека зима като миналогодишната, само че и съществени катаклизми не се чакат. Времето към 3-4 декември щяло да е по-меко и топло, към 4-5 декември температурите ще се намалят и ще има слаби валежи. Около Коледа не се чака сняг, само че по-късно градусите на термометъра ще паднат и можем да чакаме дъжд и сняг. Януари и февруари ще са в границите на нормалните зимни правила, като през последните години се регистрира доста по-леки зими, обясниха от Национален институт по метеорология и хидрология Варна. 

От дирекция " Инженерна инфраструктура " в Община Варна обявиха, че са сключени договори за поддръжката на уличната мрежа на територията на града и компаниите разполагат с нужната техника и потенциал за справяне с тежка зимна конюнктура. 

От дирекция " Образование " споделиха, че всички детски и образователни заведения са заредени с гориво и различни източници за отопление. В детската градина в Каменар, където ситуацията е най-критична при рухване на изобилен сняг, градината е запасена със суха храна. 

От дирекция " Социални действия " обясниха, че приютът е подготвен да одобри хора в потребност и над потенциалът си от 100 места, там са обезпечени гориво, хранителни артикули и лекарства. Обществените трапезарии ще обезпечават както до момента издръжка на 1025 небогати варненци, като 550 от тях получават храна по линия на обществения патронаж. 

От дирекция " Здравеопазване " регистрираха, че 13-те ясли на територията на града са в подготвеност с гориво и храна за зимните месеци, лечебните заведения също са подсигурени, възложен е и лист на хората на хемодиализа, които ще се нуждаят от транспортиране в сериозна конюнктура. 

С добра подготвеност се похвалиха и от компания " Градски превоз ", където подготовката почнала още от септември. Автобусите са подсигурени с аварийни акумулатори и зимни гуми, сменени са радиатори, които не работят. Помещенията за личния състав са отоплени, обезпечени са и спешни групи. 

Добра подготовка регистрираха и от районните кметства. Те имали подготвеност да почистват подстъпите към детските и здравните заведения, както и трасетата на градския превоз. 

Представител на Енергото изясни, че са образувани 10 спешни екипа на територията на Община Варна, които да се борят с повреди.

От ВиК Варна рапортуваха, че спешните им коли са в подготвеност заредени със зимни гуми и антифриз. Извършена е профилактика на деривациите, захранващи Варна с вода. 

От КАТ Варна споделиха, че се правят систематични обходи на уличната мрежа и на сериозните сектори с наклони. Следи се и за положението на Аспарухов мост. 

От пожарната допълниха, че са обезпечени коли с висока проходимост, а в най-скоро време ще дадат повече информация и рекомендации за недопускането на пожари в зимните месеци. 

Обобщена информация за готовността за зимата даде зам.-кметът на Община Варна Христо Иванов. Вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР